БОМБА НА ЗАЕВ: „Лидл“ ќе вложи 300 милиони евра, ќе отвори маркети во осум градови низ земјава, ќе продава македонски производи

Германскиот ланец маркети „Лидл“ во земјава ќе инвестира 300 милиони евра , информираше денеска премиерот Зоран Заев, претставувајќи го Интервентниот план за инвестиции.

-„Лидл“ ќе вложи 300 милиони евра во Скопје и ќе отвори и неколку маркети во Скопје и уште во седум други градови. „Лидл“ ќе има обврска да откупува земјоделски и кондиторски производи и да ги продава во своите ланци низ Југоисточна Европа, рече Заев.

sun win sun win app

sunwin sun win 88 tại sunwin 2019

sun win sun win pc