БРАВО – До вчера попишани 800 000, до утре се очекува бројка од милион попишани граѓани!

Пописот на населението, домаќинствата и становите на целата територија на државата се одвива со посакуваниот интензитет, без проблеми и убедени сме дека успешно ќе заврши во планираниот рок, изјави директорот на Државниот завод за статистика (ДЗС), Апостол Симовски, кој денеска престојуваше во Дебар.

– До вчера попишани се точно 800.008 граѓани, а до утре очекуваме бројка од милион попишани граѓани. Бројот на оние кои одбиваат е незначителен, а по разговорите, кај нив повеќе нема двоумење се попишуваат. Оние кои повикуваат на бојкот, главно преку социјалнте мрежи не и мислат добро на државата. Повторувам дека пописот е статистичка, а не политичка операција, рече меѓу другото Симовски.

tải sunwin apk sunwin game bài sunwin

sunwin club sunwin apk game bài sunwin

tải sunwin

sunwin apk game bài sunwin sunwin.apk mới nhất

tải sunwin apk sunwin web tải sunwin apk