БРАВО: Отворена првата градинка во скопското село Кондово

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, денеска присуствуваше на отворање на новиот објект „Фљутура“ на детската градинка „Филизи“, која е прва градинка во населеното место Кондово.

-Како Влада и како Министерство сериозно вложуваме во сместување на најмладите во предшколски установи. Претшколското образование, воспитувањето вистинскот правилен психосоцијален развој на децата, претставуваат предуслов за изградба на квалитетни личности, кои што ќе ја градат нашата иднина – истакна министерката Шахпаска.

Во градинката ќе бидат згрижени 80 деца на возраст до 6 години, организирани во 5 хетерогено згрижувачко- воспитни групи и за нив ќе се грижат 18 вработени.

sun win

sun win

game sunwin

tải sunwin

sunwin tài xỉu