БРАВО, ОВА Е ОДГОВОРНА ВЛАДА: Винил Хлорид Мономерот од ОХИС безбедно пристигна во Германија

Министерството за животна средина и просторно планирање, фирмата Екоцентар 97 ДООЕЛ Скопје и Државниот инспекторат за животна средина денеска соопштија дека цистерната под притисок со Винил Хлорид Мономер безбедно пристигна во Германија и се чека согорување на оваа опасна материја.

-Имено, согласно известувањето добиено од фирмата Екоцентар 97 ДООЕЛ Скопје и Државниот инспекторат за животна средина кој го надгледуваше целиот процес, постапката за извоз и безбедно транспортирање на Винил Хлорид Мономер (“ВЦМ”) од локации и производни погони во кругот на АД “ОХИС” Скопје, комплетно е завршена, се наведува во соопштението од МЖСПП.

На 29 септември оваа година, согласно законските прописи за транспорт на ваков вид на опасен отпад, однапред била испратена најава дека ќе се врши извозот и биле известени надлежните институции и гранични премини на Северна Македонија, транзитните држави (Србија, Хрватска, Словенија и Австрија), како и земјата увозник – Германија.

sunwin

sun win

sunwin

tải sunwin

sunwin club tải sunwin apk tải sunwin