БРАВО, ОВА ГИ МАЧИ МНОГУ НАШИ ПЕЧАЛБАРИ – Османи: Наскоро ќе го затвориме прашањето за издавањето патни исправи во странство

Одлична вест за нашите граѓани во странство. Собранието на Република Северна Македонија тукушто ги помина измените и дополнувањата на законот за патни исправи на државјаните на Република Северна Македонија со кои на оние граѓани кои им е истечена патната исправа, или истекува после 31 јули, се продолжува рокот на важење на овие документи до 31 декември 2021, напиша на Фејсбук министерот за надворешни работи Бујар Османи.

Со тоа, како што посочува, конечно им се излезе во пресрет на потребите на голем број наши граѓани кои поради пандемијата, рестриктивните мерки, карантините, и другите отежнати услови, беа спречени навремено да ги продолжат своите документи.

– Продолжуваме понатаму и со проектот за е-конзулат, со мобилни базни станици, со кои наскоро целосно и долгорочно ќе го затвориме прашањето за издавање патни исправи во странство, пишува Османи.

https://taisunwingg.tumblr.com/

go88

go88 info tải go88 go88 của nước nào