БРАВО – Првиот инклузивен буквар „Буква по буква азбука“ е напишан на кирилично, брајово и знаковно писмо

На овој начин, учениците со попреченост можат полесно да го започнат образовниот процес, но и да стекнуваат знаења за основните поими.

Општина Карпош, по втор пат дава поддршка на инклузивна сликовница на авторката Гордана Симоновска – Момироска.

Инклузија е кога сите имаат можност да учат од иста книга, да дознаваат за различностите, кои се само мотив за поголема соработка и другарство меѓу младите.

Link with us
Game bài đổi thưởng