(ВИДЕО) БРАВО: Реновиран објектот на Одделението за внатрешни работи во Кавадарци, продолжуваме со подобрување на условите за работа на полицијата

Согласно планот за реализација на реконструкција на објектите и подобрување на условите за работа на вработените во Министерството за внатрешни работи, завршена е и целосната реконструкција на објектот на Одделението за внатрешни работи Кавадарци. Посебно ми е драго што колегите од оваа наша организациона единица од денес и официјално добиваат квалитетен, реконструиран и саниран работен простор и амбиент кој што во многу ќе придонесе за подобрување на квалитетот и стандардот на работа и услуги што полицијата ги има кон граѓаните како нивен сервис.

Дел од објектот на ОВР Кавадарци беше во доста амортизирана и оштетена состојба што објективно претставуваше потешкотија во извршување на работните задачи и активности на вработените. Ова меѓу другото го истакна министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски при неговата денешна посета на ОВР Кавадарци каде што се сретна со раководството на оваа полициска организациона единица, а по повод завршената санација и реконструкција на објектот. Токму во таа насока министерот Спасовски нагласи дека ,, покрај објективните пречки пред се заради актуелната пандемија со Ковид- 19, горд сум што успеавме да ги завршиме градежните работи што започнаа во средината на октомври минатата година за релативно краток период во дадениот рок за што од буџетот на Министерството за внатрешни работи беше издвоена сума од колу 8.712.000 денар,,.

Министерот Спасовски најави дека и во 2021 година продолжуваме со несмален интензитет и дека во тек се работни активности на објектите во СВР Куманово каде ќе се изврши комплетна реконструкција и обнова на постоечките објекти каде што е сместено СВР Куманово, комплетна реконструкција и санација на објектот на Полициската станица од општа надлежност Ресен како и на Полициското одделение Маврово-Ростуше. ,,Следствено нашите проценки и планови, веднаш по овие објекти во план се исти вакви активности и на објектот на ОВР Прилеп, на Полициската станица Крушево, како и објектите на Полициските одделенија Чашка и Дојран, за што веќе се обезбедени средства од буџетот на министерството. За нас и натаму останува императивно прашањето за квалитативно и квантитативно подобрување на материјално-техничките услови за работа на сите наши вработени, активност што ќе оди во континуитет и понатаму ,, рече министерот Спасовски.

Истовремено, министерот Спасовски во рамки на работната посета на ОВР Кавадарци се сретна и со градоначалникот на оваа општина Митко Јанчев при што заеднички беше констатирана досегашната одлична соработка меѓу полицијата и локалната самоуправа. Особено во поглед на функционирањето на Локалниот совет за превенција, чие што делување опфаќа широк број прашања што ги тангираат жителите на општината а се во доменот на работа на полицијата како сервис на граѓаните.

Link with us
Game bài đổi thưởng