БРАВО – Владата по иницијатива на ДКСК го разреши Ристо Чулаковски, член на УО на Битолскиот студентски дом

Владата на денешната седница донесе одлука за разрешување на службеното лице Ристо Чулаковски, член на Управниот одбор – претставник на основачот на Државниот студентски дом „Кочо Рацин“ – Битола поради постоење на судир на интереси.

Одлуката, како што информираат од Кабинетот на вицепремиерот Љупчо Николовски, е донесена по доставената иницијатива од Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК), која, како што велат, беше разгледана и е постапено од страна на Кабинетот на Николовски.

-Од формирањето на новата Влада, секоја пристигната иницијатива од ДКСК до Владата, внимателно и детално се разгледува и се постапува по неа. Борбата против корупцијата и криминалот, е меѓу клучните приоритети во владината рамка „Акција 21 – европски стандарди дома“, поточно втор по ред приоритет за оваа 2021 година, и во целиот процес е најважна соработката со сите надлежни антикорупциски институции, со независните тела, невладиниот сектор, бизнис заедницата,посочуваат од Кабинетот на Николовски.

Владата, додаваат, покажува комплетна насоченост и почитување кон сите независни тела во државата, а пред се, кон Државната комисија за спречување корупција, како една од клучните институции во откривањето и спречувањето корупција.

-Кабинетот на заменикот на претседателот на Владата задолжен за борба против корупцијата и криминалот, оддржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски, ги разгледува и постапува по сите пристигнати иницијативи од ДКСК, потенцираат од кабинетот на Николовски.

Link with us
Game bài đổi thưởng