БРАВО – НИКОЛОВСКИ: За прв пат Северна Македонија добива Закон за потекло на имот. Ќе се испитува нелегално стекнат имот и капитал!

?? На наша иницијатива, а со експертска и техничка помош од Советот на Европа, првиот чекор е напрвен. Подготвена е физибилити студија за Законот за потекло на имот, која содржи компаративна анализа на меѓународни искуства за проверка на потеклото на имот и капитал, анализа на домашната правна рамка и досегашни искуства, детектирани слабости во институционалниот систем и идни насоки за креирање на новото законско решение. Веќе е формирана работна група која започнува со работа за подготовка на Законот за потекло на имот.

? Со оваа храбра одлука спроведуваме системски реформи, за прв пат се воведува контрола на капиталот, со што се отвара патот за конфискација на нелегално стекнатиот имот и се спречува незаконско богатење врз грбот на граѓаните.

Link with us
Game bài đổi thưởng