ЧИФЛИГАНЕЦ: ТАТКО МИ БЕШЕ ЅИДАР, ГИ ИМА НАПРАВЕНО СИТЕ КУЌИ ВО СЕЛОТО, ПЕЧЕШЕ И ЌЕРАМИДИ ОД ГЛИНА, ГАСЕШЕ ВАР…

– Татко ми беше многу вреден човек, он ми е пример во животот, тој беше ѕидар и ги има направено сите куќи во родното село Раклиш, плус прв печеше ќерамиди од глина и гасеше вар па куќите беа убави бели и со црвени ќерамиди а не како дотогаш со кал и со камени плочки на кровот, но цело време ми викаше учи Ванче да бидеш учен човек да не се мачиш како мене од утро до вечер со физичка работа…

Ванчо Чифлиганец во емисијата ПАТОТ ДО УСПЕХОТ…

Link with us
Game bài đổi thưởng