НИКОЛОВСКИ: Да се биде дел од СДСМ е да се биде дел од големо, сплотено социјалдемократско семејство посветено на нашата татковината, посветено на подобра иднина за сите

Да се биде дел од СДСМ е да се биде дел од големо, сплотено социјалдемократско семејство посветено на нашата татковината, посветено на подобра иднина за сите.

30 години СДСМ заедно со граѓаните води храбри, државнички политики што носат напредок, развој и интеграција.

Низ сите важни процеси за нашето општество СДСМ остави траен државнички белег.

Денес, нема поголема чест и одговорност од тоа да си дел од најмодерната, најсилната, најголемата и најразноликата политичка партија која е вклучена во сите важни историски процеси за граѓаните, за државата.

Горд сум, чест и одговорност ми е што со години сум дел од СДСМ партијата што секогаш го почитувала минатото, но храбро чекорела кон иднината, партијата што никогаш не се колебала да преземе храбри чекори.

Нека е среќен, нека е честит 30тиот роденден наш СДСМ!