Демократски сојуз: Павле Трајанов, гласаше против измените на Изборниот законик

Поради големиот медиумски интерес, Ве информираме дека пратеникот од ДС Павле Трајанов, беше против измените на Изборниот Законик и на седницата на Парламентот одржана на 15.09.2021 година гласаше против.

Во настапот на седницата Павле Трајанов меѓу другото нагласи: “За време на изборен процес не треба да се менуваат изборните правила,со измените се фаворизираат само четири партии (СДСМ, ВМРО -ДПМНЕ, ДУИ и АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ), при што тие партии имаат монопол на трошење на државни пари за изборна кампања, како и времето за кампања на телевизиите радијата,порталите итн.

На 90% од средствата и времето за реклама на медиумите се определени за четирите партии. Со измените нема услови за рамноправен политички натпревар поради што се потребни коренити реформи на изборните правила “.

Трајанов укажа и на апсурдноста да се трошат пари на граѓаните за предизборни активности на партиите, како и финансирање на нивните редовни активности.

sun win

sunwin.apk mới nhất tải sunwin sunwin club

sun win

sunwin tài xỉu sunwin sunwin.apk mới nhất

game sunwin sunwin.apk mới nhất game bài sunwin