ВЕНКО ФИЛИПЧЕ: Денеска ја посетив прекрасната Струмица и имав можност да поразговарам со нејзините граѓани, да прошетаме заедно на струмичкиот пазар и да го посетиме ТЦ Глобал

Струмичани се навикнати да гледаат напред, да менуваат и да подобруваат. ✊Сигурен сум дека Коста Костадинов е на вистинскиот пат да ја продолжи успешната приказна, 15 години локално управување на СДСМ, на правилен начин, потврдувајќи го епитетот за градот – европски.

Струмица е симбол на отпорот кон режимот кој владееше со земјава цели 12 години. Струмичани отсекогш го избирале Најдоброто за нивниот град и знам дека и овојпат ќе биде така – заедно ќе славиме убедлива победа во прв круг на младиот Коста Костадинов. ?