Денеска Општата болница во Прилеп доби ново санитетско возило, кое е донација од Амбасадата на Република Сојузна Германија

Со новото возило за транспорт на пациенти, се зајакнуваат капацитите во болницата и се подобруваат здравствените услови и услуги, со што во актуелните услови на пандемија со вирусот Ковид -19, оваа донацијата добива посебно значење.

Како прв човек на општината сакам да истакнам јавна благодарност до нашите пријатели од германската Амбасада и до невладина организација ЦГИ, за покажаната висока општествено-одговорна свест во овие вонредни услови со кои се соочуваат граѓаните на општина Прилеп.

sunwin apk

sunwin

tải sunwin

sunwin apk sunwin.apk mới nhất sunwin web

sunwin