Џонсон Мети обезбеди приватно здравствено осигурување за вработените во Македонија

Сите вработени во Џонсон Мети во Македонија отсега ќе добиваат приватно здравствено осигурување. Компанијата обезбеди здравствени придобивки од Триглав осигурување за сите вработени, бидејќи нивното здравје е приоритет.

„Нашата посветеност за вработените ја покажуваме на дело со воведување нова придобивка – приватно здравствено осигурување. Во соработка со Триглав осигурување, вработените ги добиваат сите поволности од приватното здравствено осигурување. Една од фундаменталните вредности на Џонсон Мети е „Заштита на луѓето и планетата” и затоа сме среќни што ги имплементираме највисоките стандарди за здравје и заштита на вработените на работното место и надвор од него. Преку различни програми за добросостојба, обезбедуваме здрава и сигурна работна средина за нашите вработени“, вели Ана Апостолова, менаџер за човечки ресурси во Џонсон Мети.

Како дел од информативната кампања за вработените, заедно со Триглав Осигурување, Џонсон Мети организира „Денови на здравјето“. Претставници на Триглав Осигурување темелно ги информираа вработените што значи приватно здравствено осигурување.

„Свесни сме дека нашата добросостојба може да биде афектирана од различни фактори, како што се физичкото здравје, финансиската стабилност, менталната состојба и од квалитетот на нашите социјални интеракции. Сме компанија која се грижи за целокупната добросостојба на вработените и обезбедуваме различни видови тренинзи, онлајн платформи за учење и поддршка за вработените и нивните семејства. Многу сме горди што имаме вработени кои се грижат за нивната добросостојба и што им ја даваме оваа можност“, додава Апостолова.

sun win

tải sunwin

sun win

sun win

game bài sunwin sunwin web game sunwin