ДИМКОВСКИ: Заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, денеска во Прилеп ги доделивме првите договори за закуп на земјоделско земјиште до 3 хектари

?Земјоделците од прилепскиот регион изразија најголем интерес во однос на другите општини, за закуп на земјоделско земјиште. Во оваа општина склучени се вкупно 232 договори, за површина од над 500 хектари.

✅Ова се нови земјоделски површини во функција на земјоделството и земјоделците од овој регион.

?Верувам дека земјоделците квалитетно ќе го искористат државното земјиште за зголемување на своето земјоделско производство, што крајно ќе влијае и врз целокупното производство на ниво на држава.

sunwin

game bài sunwin

tải sunwin

sun win

sun win