ДИРЕКТОРОТ НА АЛФА ТВ, БОЈАЏИ ПРИЗНАВА: ТЕЛЕВИЗИИТЕ СЕ ПОД ПОЛИТИЧКО ВЛИЈАНИЕ, МОРА ДА СЕ ОДЗЕМАТ ЛИЦЕНЦИТЕ НА БАРЕМ 3 НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕВИЗИИ, СЕГА ПОСТОЕЧКИТЕ 5 ТЕЛЕВИЗИИ НЕ МОЖАТ ДА ОПСТАНАТ!

– Буџетот е 20 милиони евра а постојат 5 национални телевизии и тие не можат да опстојат затоа има политичко влијание. Премногу телевизии за премал пазар, треба да има најмногу 2-3 телевизии со национална концесија.

Директорот на Алфа ТВ во емисијата Јади Бурек.