ДОКТОР ПЕТЛИЧКОВСКИ: ВАКЦИНАТА ОСТАНУВА НАЈСИЛНО ОРУЖЈЕ ПРОТИВ ПАНДЕМИЈАТА, СО ТРЕТА ДОЗА ВАКЦИНА СЕ КРЕВА ЗАШТИТАТА ОД ЗАРАЗУВАЊЕ НА НАД 80%

– Нема слепо да ги следиме примерите на земјите во ЕУ, ќе мислиме со нашите глави но сепак ќе ги следиме сите најнови сознанија на темата пандемија. Вакцината останува уште најсилно оружје против пандемијата, трета доза на вакцина ја крева заштитата на над 80% од заразување со Ковид и препорачуваме и понатаму да се вакцинираат оние кои досега се двоумеле.

Доктор Петличковски нов претседател на комисијата за заразни болести.