ДУИ и ДПА постигнаа договор, во втор круг се ЗАЕДНО!

Во пресрет на вториот круг од локалните избори, ТВ Клан Македонија информира дека Демократската унија за интеграција и Албанската демократска партија успеале да постигнат договор за меѓусебна поддршка.

Впрочем, интегралистите на Али Ахмети очекуваат поддршка од Мендух Тачи гласачите на ДПА во општините каде што кандидатите на ДУИ одат на вториот круг, како во Теарце, Тетово, Боговиње, Врапчиште, Гостивар, Струга, Чашка, па дури и во Чаир. се очекува Студеничани во наредните четири години да ги води Азем Садику.

Според трлевизијата договорот за ова го постигнале оваа недела лидерите на двете партии – Ахмети и Тачи.