ДУИ ПРОГЛАСИ ПОБЕДА ВО ПОВЕЌЕ ОПШТИНИ – Арачиново, Боговиње, Теарце, Липково, Желино, Сарај, Липково и Пласница

Артан Груби, организацискиот секретар на ДУИ, објави дека неговата партија победила во првиот круг во Арачиново, Боговиње, Теарце, Липково и Желино.

Пред повеќе од еден час, неговиот партиски колега, Бујар Османи, изјави дека ДУИ победила во првиот круг во Сарај, Липково и Пласница.