Еден момент од владеењето на Заев ќе ми остане во сеќавање за тоа колку се забегани нашите мејнстрим новинари…

Пишува Саше Ивановски Политико

Имаше многу бурни моменти од владеењето на Заев. Моја теза е дека него го срушија мејнстрим медиумите во пакт со куртон медиските дувла на ВМРО ДПМНЕ.

Првите водени од психозата дека добра вест е само лошата вест па макае од влакно правење слон, додека вторите водени од паролата платени сме да лаеме и тоа е тоа…

Еден од најинтересните моменти од неговото владеење е кога сите мајнстрим новинари во хор побараа од него и од Бочварски и Спасовски да биле срушени 50 000 дивоградби ширум целата земја, претежно сиромашни роми но и други наши граѓани, практично новинарите во хор громогласно сериозно без никаква задршка побараа Заев да ангажирал стотици, илјадници багери и мајстори кои ќе рушеле над 100 000 трошни куќи ширум земјава и со тоа да останат над 100 000 народ од кои сигурно пола деца и старци на улица на ветрометина на дожд студ или пеколни горештини…

Ова не беше некој испад на новинар на прес, не НЕЕЕЕ, ова беа колумни на уредници со 30 години кариера во газот, тв водители со 30 години кариера во газот, спикери на вести, аналитичари, цела мејнстрим новинарска и амалитичарска јавност се крена да им ги копа очите на Заев и министрите зошто не биле срушени 50 000 куќи и срамнети со земја…

Замислете колку се тоа забегани елитистички одлепени од реалноста новинари, целиот крем новинарски по се изгледа нема две чисти што значи реален живот, што значи премиерска одговорност солидарност емпатија…

Дневната рутина кафиња и ручеци по ресторани и само неколку часа во редакција и после живот во елитните скопски населби ги направил овие луѓе тотално тотално елитизирани и скор забегани за тоа што е македонската реалност и што треба да се прави и како треба да се владее во земјава…

Хорски врескаа зконот па законот, својата свирепост и злоба ја маскираа зад некои законски одредби и наводно почитување на словото на законот и редот и поредокот, па ако сака 100 000 народ нека цркне. И бараа од Заев да ги сотре овие наши сироти сограѓани…

Ама кога законот им даваше право на градежниците да градат на Холидеј Ин, истите овие врескаа кој го ебе законот, не смее да се гради?!?! Тогаш законот и редот и поредокот изгубија на значење?!

И ден денеска сум фрапиран од тој потег на нашите колеги, од таа хистерија која траеше со недели и сум под шок, и си велам, ако овие луѓе го креираат јавното мислење 30 години во земјава, сега ми е јасно зошто на балканот има толку војни и толку лоши влади, нашите новинари се тешко срање незапамтено и неповторливо!

tải sunwin apk sunwin club tải sunwin apk

sunwin

sunwin club sunwin web sunwin web

sun win

game bài sunwin game sunwin sunwin club