ЕДИ РАМА ИНСПИРАТИВЕН ВО СВОЈОТ ГОВОР: ГОСПОД МУ ДАЛ НА БАЛКАНОТ ДОВОЛНО РЕСУРСИ ЗА ЛУЃЕТО ДА ЖИВЕАТ ДОСТОИНСТВЕНО НО НИЕ ЛУЃЕТО МУ ПРКОСИМЕ НА ГОСПОД И СИ ШТЕТИМЕ САМИТЕ НА СЕБЕ

– Господ му дал на балканот доволно ресурси за луѓето да живеат достоинствено но ние луѓето му пркосиме на господ и си вадиме очи едни на други и си штетиме на себе. Ова што го правиме сгеа го прават скандинавците веќе со векови. Ние не разбираме дека ако Србија се збогати од тоа бенефит ќе има и Албанија и обратно. Истото важи и за Северна Македонија и за сите. Еден камион со лубеници од Албанија до Босна патува сега 24 часа, па тие лубеници за 24 часа веќе ќе се претворат во нешто друго ама нема да бидат веќе лубеници. Па за 24 часа можеш да го однесеш тој камион до Норвешка ако возиш во ЕУ, зошто ние на балканот толку ги уништуваме нашите економии со ова безумие на границите?! И за работниците, замислте во Албанија ако си од ЕУ можеш одма да работиш и се ти е признаено од школо, ама ако си ов Србија ништо не можеш да работиш и ништо не ти е признаено, па зошто така ние на балканот си одмагаме на нашите народи да си најдат работа тука на балканот? И тоа мора да се смени…

Еди Рама беше многу инспиративен во својот говор на панелот на економскито форум во Скопје.

Link with us
Game bài đổi thưởng