(ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО: Нови докази за 27 април ама за нови обвиненија!

Овие денови опозициската ВМРО-ДПМНЕ се обидува да наметне тема во јавноста за амнестирање на насилниците од 27 април!

Дури се организираа и протести.

За насилниот упад во Собранието на 27 април, крвавиот четврток, кога беа крвнички нападнати пратеници, новинари, вработени во Собранието, има пресуди за учесниците, врз основа на член 313 од Кривичниот законик, односно терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста.

Но, се уште не е завшрена судската постапка за организаторите, односно нарачатителите. Затоа јасно е дека овие протести на ВМРО-ДПМНЕ се само обид за заштита на вистинските организатори на чело со осудениот криминалец во бегство Никола Груевски.

Се пласираа и политички барањата за повторно отворање на случајот поради наводно нови докази.
Дали има нови докази?
Има нови докази. Нашата редакција денеска ги објавува ексклузивно. Но, овие докази се за нови обвиненија а не за ослободувања, за проширување на обвиненијата врз нови лица!

До редакцијата на Револуционер од страна на свиркачи доставени се докази дека дел од учесниците се уште се на слобода, како и нарачателите.

Во прилог е видео, според тврдењата на нашиот извор се гледа дека на 27 април учесник бил и Дејан Митев – Жаба од Виница (без маичка, повикува на влегување во Собранието). Со Жаба биле и извесен Борче Јангеловски-Окце, Гоце Стоилковски-Липе, но и други.

Во прилог и фотографија од тој ден сликата на плоштадот „Македонија“ во Скопје.
Сите овие лица, иако учествувале во крвавите настани на 27 април се уште се на слобода.

Како овие луѓе се сокриле од правдата цели 4 години?
Еве сега шанса, надлежните Обвинителства, по допрен глас, да реагираат врз основа на овие нови докази кои ги објавуваме и да преземат акција.

Видеото и фотографиите се добра основа за проширување на обвиненијата со нови лица.
Треба да се утврди нивната улога и кој ги организирал.

Она што е за акцентирање е дека Дејан Митев – Жаба бил на протестот на ВМРО-ДПМНЕ пред неколку дена за одбрана на насилниците од 27 април, за што сведочи уште една фотографија заедничка со Миленко Неделковски.

Оттука, јасна е спрегата помеѓу ВМРО-ДПМНЕ, насилствата на 27 април и она што се случува деновиве. Тоа граѓаните го знаат многу добро.

За 27 април никогаш да не се повтори многу е важно да се обезбеди целосна правда, а тоа е сите што прекршиле закони да одговараат, од извршителите до организаторите.

Има нови докази за 27 април за проширување на обвиненијата. Очекуваме институциите да реагираат.

go88 go88 sập

sun win top 1 tải sunwin

go88 2020 go88 go88 x8