ЕКСКЛУЗИВНО ОД МЕСТОТО НА НАСТАНОТ: ЦЕНТРАЛНИОТ ОДБОР НА НСДП ОДЛУЧУВА, АТМОСФЕРАТА НА СЕДНИЦАТА Е ДЕКА ГОРАН МИСОВСКИ ЌЕ БИДЕ ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ ЗА НАСЛЕДНИК НА ТИТО ПЕТКОВСКИ

Денес се одржува седмата седница на Централниот одбор на НСДП.

На Дневен ред на седницата ќе бидат повеќе точки во врска подготовките на Петтиот Конгрес на партијата, кандидатурите и изборот на следниот Претседател на НСДП, кој ќе се одржи на 04.06.

Нашите извори од лице место на настанот ни велат дека атмосферата во салата и меѓу присутните е дека потпресдателот на собранието Горан Мисовски треба да биде единствен кандидат за лидер на партијата и наследник на Тито Петковски кој по речиси 20 години на чело на партијата си заминува од лидерската фотеља најверојатно во политичка пензија.

Денеска соопштение до медиумите прати директорот на ПУИГ Кристијан Трајковски со известување дека поднел кандидатура но не е извесно дали ќе му биде прифатена од највисокото одлучувачко тело на партијата пред закажаниот изборен конгрес каде делегатите ќе гласаат за нов лидер.

game bài sunwin sunwin.apk mới nhất sunwin

sunwin

game sunwin game bài sunwin game sunwin

sunwin web sunwin apk game bài sunwin

sun win