ЕВЕ СО КАКВИ ШУШУМИГИ СИ ИМААТ РАБОТА ЛЕКАРИТЕ ОВИЕ ДЕНОВИ, ВИСТИНСКА ПРИКАЗНА – Ех докторе да ве послушав веднаш и да се тестирав, ваму во болница да ти кажувам нема да веруваш, пациенти умираат, сестри трчаат, едвај спасив жива глава….

Приказ на случај на КОВИД позитивен пациент – кој воопшто не верува(ше) во вирусот:(еден од многуте)

?ПРВ ПРЕГЛЕД: Пациентот влегува од врата (матична ординација) и се обраќа со зборовите: Докторе нешто сум настинал правев зимница цела ноќ промаја ме фаќаше сега грло ме боли ме тресе температура … Почнав амоксиклавче дома имав ама неколку капсули дојдов само да ми дадеш рецепт….
Прашање од докторот: Дали имате дома некој со слични симптоми, дали имавте контакт со ковид позитивен случај…
ПАЦИЕНТ: Грубо го прекинува лекарот, не ми расправај ти за корона, за таа превара, мислиш не знам ја колку пари земате вие за да пишете човек корона, се се знае се се слуша, затоа немој на мене таа приказна, тоа на некој друг, се има на интернет…
Предлог од докторот: Ајде да напраиме лабораторија
ПАЦИЕНТ: Докторе, ај дај ми рецепт и да си вршиме работа, друг пат ке праиме лаборатории сега немам време…
ЗАБЕЛЕШКА НА ПРЕЛЕДОТ: Ковид анкета одбиена, лабораторија одбиена, пациентот одбива секаков облик на преглед бара само антибиотик…

?ВТОР ПРЕГЛЕД (два-три дена по првиот): Пациентот влегува со сува иритативна кашлица се обраќа со зборовите: Докторе изгледа мене грипот ме фаќа порано, нели може и порано да фати а.. ? Цел ноќ кашлам не можат да спијат моите од мене, ноќеска челото ми беше топло доста, ама сега нема… Дојдв за сумамед две пакетчиња сакам дами дадеш….
АУСКУЛТАТОРНО: Се слушаат крепитации
РТГ на градни органи: Пациентот не сака да прави – за некој ден ако не му поминел — грипот докторе и да го лечиш и да не 7 дена трае…
Лабораторија: Леукоцити-2.9: Седиментација во прв час 50:
Предлог од докторот: Вака, состојбата е сериозна мора да напраиме рентген, мора да закажеме тест за Ковид 19, мора да се изолираш и да земаш терапија.
ПАЦИЕНТ: Јас ти кажав што мислам за таа глуспост корона, знаеш ли колку се штетни маските? Народ да е малку паметен, абе само непослушност, доста земавте пари за нас…. Дај еден сумамед ќе ми пројде… Каков рентген какви глупости само измислувате нешто…..
Уште еднаш укажано на пациентот за сериозноста на состојбата, но муабетот за лажниот вирус продолжи…. Даден сумамед, витамини и цела терапија за ковид како шти ја даваме…. Те молам изолирај се седи дома….

?ТРЕТ ПРЕГЛЕД: (два-три дена после вториот, недела дена по првиот преглед)
Пациентот доаѓа не разговорлив како претходно, многу кашлам, ме гуши, температурата ми оди до 39… Ќе да е некоја болест…..
Предлог од лекар: Ќе направиме рентген, нова лабораторија…
ПАЦИЕНТ: Се што треба пиши…
РТГ ПУЛМО: Билатерална бронхопнеумонија
Sat. O2 – 89%
Упатен на преглед од инфектолог – направена хоспитализација
По многу премрежја и поминати неколку недели болничко лекување ја доби битката со КОВИд 19 и се врати дома со два негативни бриса….
Со отпусното писмо дојдоа и зборобите, ех да ве послушав веднаш и да се тестирав, ваму во болница да ти кажувам нема да веруваш, пациенти умираат, сестри трчаат, едвај спасив жива глава….

НОСИ МАСКА, ДРЖИ ДИСТАНЦА, МИЈ РАЦЕ
Ако сакаш и не верувај, но почитувај ги мерките, зошто за секоја лага има вистина, за секое неверување има верување но за ниту една смрт нема живот повторно! ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️
Размисли!

game bài sunwin

sunwin apk game sunwin sunwin.apk mới nhất

tải sunwin

sunwin.apk mới nhất sunwin web sunwin

sunwin web sunwin.apk mới nhất sunwin club