ЕВЕ ЗА ШТО БИЛА СРЕДБАТА НА МИЦКОВСКИ СО КАСАМИ И ЛИМАНИ НА ШАПКА: ВМРО ДПМНЕ ПАНИРА ДА СТАВИ АЛБАНЦИ НА ЛИСТИТЕ НА СЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ, СЕГА ТРЕБА ДА НАЈДЕ АЛБАНЦИ ШТО СЕ ТОЛКУ ЛУДИ ДА БИДАТ НА ПАРТИСКА ЛИСТА НА ВМРО ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ планира на следните листи за пратеници да има и кандидати Албанци. Претседателот Христијан Мицкоски вели дека е во контакт со Албанци и потенцијални кандидати од други етнички заедници. Целта на македонската опозиција е на овој начин, како и СДСМ, да се приближи до квалификувано мнозинство, познато како Бадентер. Опозицискиот лидер го повтори ставот дека ВМРО на следните избори цели да освои најмалку 61 пратеник, а приоритет за партнерство ќе има албанската опозиција.

„Зошто да не кога имаме членство од сите етнички заедници. Македонија им припаѓа на сите луѓе. Ова е нашата кампања. Секој што има амбиции, квалитети и одговорности да работи за Македонија и да не се срами како оние министри што се срамат да покажат дека се македонски министри и се срамат да се сликаат покрај македонското знаме, се добредојдени. Ве охрабрувам и ви кажувам дека имам контакти со некои од нив Албанци, Турци, Роми, Бошњаци, Власи итн, за да се најдат на следната победничка листа на ВМРО-ДПМНЕ со најмалку 61 пратеник“, изјави Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ

sunwin.apk mới nhất

sunwin tải sunwin sunwin.apk mới nhất

sunwin web

game sunwin game bài sunwin sunwin apk

sunwin sunwin tài xỉu sunwin apk