Exit poll АНКЕТА: Куманово без втор круг, Илиевски победник во првиот круг

На петтиот ден од изборната кампања, анкетите покажуваат дека кандидатот на СДСМ, Оливер Илиевски, е победник во првиот круг во Куманово. Со 64,4% од гласачите, Илиевски води значително против опозициските кандидати Тони Михајловски од ВМРО-ДПМНЕ и Беким Салиу од АСХ и Алтернатива со 32,7% заедничка поддршка. Од политичките субјекти СДСМ и ДУИ се рангирани на прво место. ВМРО-ДПМНЕ бележи намалување од 4%, додека ASH и Alternativa се зголемуваат за 1,8%. Нарачател на анкетата е Pa Censure.

sun win

sunwin

sunwin.apk mới nhất sunwin.apk mới nhất tải sunwin

sun win

sunwin