ФИЛИПЧЕ: На Клиниката за кардиологија за првпат е воведена револуционерна метода на радиофреквентна аблација на преткоморна фибрилација со помош на 3Д мапинг систем

Станува збор за минимално инвазивна техника, а со помош на оваа интервенција се намалуваат компликациите од откачување на тромб што можат да предизвикаат и мозочен удар.

⬇️ Намалувањето на компликациите со процент на непосредна успешност е од 95 до 99 отсто. Кај повеќе од 80 отсто од пациентите, по оваа метода не се забелжува повторно јавување на аритмија во период и после една година.

Претходно за ваквите интервенции пациентите беа испраќани на лекување во странство. На УК Клиниката за каридологија методата ја изведуваа аритмолози-електрофизиолози и интервенциите со сто отстотна успешност.

Денеска, додека во тек беа дел од процедурите имав прилика да поразговарам и со младите колеги на Клиниката кои беа доволно љубезни да ми ја презентираат новата метода.

sunwin sunwin tài xỉu game bài sunwin

sunwin game sunwin sunwin club

tải sunwin

sunwin.apk mới nhất game bài sunwin sunwin web

sunwin web game sunwin tải sunwin apk