ФИЛИПЧЕ: ОД 1-ЈУНИ ОЧЕКУВАМ ДА СЕ ОДОБРАТ СВАДБИТЕ, НЕ ОЧЕКУВАМ ДА ИМА ПРОБЛЕМ СО РУСКИТЕ ВАКЦИНИ ПО ПРОТЕРУВАЊЕТО НА ДИПЛОМАТОТ

– Очекувам од 1-јуни да се олабават мерките и да се одобрат свадбите но да се прават на отворениот дел од рестораните, инаку не очекувам да има проблем со руските вакцини по протерувањето на рускиот дипломат, не очекувам овој процес да се политизира се работи за здравје и за потпишан договор, нема тоа врска со политика и дипломатија.

Министерот Филипче на денешниот прес пред СЦ Борис Трајковски.

Link with us
Game bài đổi thưởng