(ФОТО) НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ПОУБАВО: МАКЕДОНКА, АЛБАНЕЦ И ВЛАВ ГО ВИОРАТ МАКЕДОНСКОТО ЗНАМЕ НА ЗИМСКИТЕ ОЛИМПИСКИ ИГРИ ВО ПЕКИНГ

Македонската делегација го развиори македонското знаме на свеченото отворање на 24. Зимски олимписки игри кои се одржуваат во Пекинг, Кина.

Македонија во Пекинг има тројца претставници и тоа:

– Ана Цветановска – Крос кантри – тренер Борче Јовановски – дисциплини 7,5 км слободно плус 7,5 км скијатлон и 10 км класично (настап на 5 и 10 Февруари).

– Дардан Дехари – Слалом и Велеслалом – тренер Антонио Ристевски (настап на 13 и 16 Февруари).

– Ставре Јада – Крос кантри – тренер Борче Јовановски / дисциплини Спринт слободно 1,5 км и 50 км слободно (8 и 19 Февруари).

sunwin sunwin apk sunwin

sunwin.apk mới nhất sunwin club sunwin apk

sunwin sunwin apk tải sunwin

sun win

sun win