ГЕОРГИЕВСКИ: Еве колку инвестиравме во основните училишта во Гази Баба

?Нова ограда партерно и холтикултурно уредување на дворот во подрачното основно училиште „Наум Охридски“ во Раштак. Заедно со директорката на ООУ „Наум Охридски“ на терен извршивме увид во проектот за уредување на дворот во ова подрачно училиште. Предвидено е поставување на нова ограда околу целиот објект, изградба на спортско и детско катче, холтикутурно и партено уредување на училишниот двор.??⚽️?‍♀️

Изминатите 3 години во ООУ „Вера Јоциќ“ во #Хиподром изградивме нова училишна зграда, како и нова спортска сала. Во план е хортикултурно и партерно уредување на дворот во следниот период.
Во ова училиште месецов доделивме и 46 таблет уреди за децата од социјално ранливите групи, како и за учениците од повеќедетните семејства.
Поминавме низ неколкумесечен процес за набавка на целата количина од 910 таблети, но не се откажавме додека да обезбедиме таблет за секој еден ученик кој не може да си дозволи. Општина Гази Баба се грижи за сите свои сограѓани, а ви ветувам дека така ќе биде и во иднина!

Во овие 3 години во ООУ „Стив Наумов“ во #Автокоманда извршивме замена на прозори во училиштето, молерисување, како и поставување на нова ограда од задната страна на училиштето.
Во ова училиште доделивме и 44 таблет уреди за децата од социјално ранливите групи, како и за учениците од повеќедетните семејства.
Два месеци чекавме од ИТ компаниите да успеат да ги обезбедат потребните количини за да ја исполниме бројката од речиси 1.000 таблети, но на крајот, горди сме што не остана ниедно дете без уред, односно без можност да ја следи онлајн наставата. Можам да ви ветам дека додека сум градоначалник, нема да дозволиме во Општина Гази Баба да има ученик/чка без еднакви можности за следење на настава. Сите мои сограѓани се еднакво важни и приоритетни во мојата работа!

Изминатите 3 години во ООУ „Свети Кирил и Методиј“ во #Стајковци вложивме во нов училишен мебел, го реконструиравме училишниот двор преку партерно и хортикултурно уредување, а извршивме и реконструкција на синитариите. За брзо време се започнува и со изградба на спортска сала за училиштето.
Во ова училиште месецов доделивме и 23 таблет уреди за децата од социјално ранливите групи, како и за учениците од повеќедетните семејства.
Ни беа потребни два месеци, но горди сме што успеавме и ги опфативме не само децата од социјално ранливите групи, туку и децата на повеќедетни семејства кои лани мораа да учат истовремено од само еден уред. Општина Гази Баба со своите партнери успеа да додели 910 таблет уреди и со тоа обезбедуваме еднакви услови за следење на наставата на сите ученици од нашата општина. Гази Баба се грижи за сите и така ќе биде и во иднина!

Во овие 3 години во ООУ „Наум Охридски“ извршивме уредување на дворот и отворената сцена во училиштето – објект #Булачани, поставивме вештачка трева на игралиштето во објектот во #Црешево. Предвидено е и поставување на ограда и партерно уредување на дворот во училишната зграда во #Раштак.

За потребите на училиштете доделивме и 37 таблет уреди за децата од социјално ранливите групи, како и за учениците од повеќедетните семејства.

2 месеци чекавме од ИТ компаниите да успеат да ги обезбедат потребните количини за да ја исполниме вкупната бројка од 910 таблети, но на крајот, горди сме што не остана ниедно дете без уред, односно без можност да ја следи онлајн наставата. Можам да Ви ветам дека додека сум градоначалник, нема да дозволиме во Гази Баба да има дете без еднакви можности за следење на настава. Сите мои сограѓани се еднакво важни и приоритетни во мојата работа! Успеавме да обезбедиме таблети не само за децата од социјално ранливите групи, туку и децата на повеќедетни семејства кои лани мораа да учат истовремено од само еден уред.

Link with us
Game bài đổi thưởng