ГЕРОВА КУРТОН МАТЕМАТИКА – Заев за да победи му требаат 35 градоначалници, а на Мицковски за да победи му требаат 25 градоначалници?!?!

Според ударната медиска тупаница на опозицијата, уредникот на Плусинфо, Геро Дагау, за да победел Заев му требало да има 35 градоначалници на овие избори, а за да победи ВМРО ДПМНЕ на овие избори му требале 25 градоначалници??!?!

Која е оваа луда логика?! Се знае што е нерешено а што победа на една од страните, секој што ќе има голема разлика во гласови во советите и во бројот на градоначалници може да се смета за победник на овие избори.

Значи разлика од над 50 000 гласови за советите и разлика во број на градоначалници над 10, значи повеќе од 10 градоначалници разлика меѓу ВМРО и СДСМ ќе се смета за победа и ако е тоа ВМРО ќе може да бара предвремени а ако не тогаш нема што да бараат, избори за влада имаше пред една година и нема што да се премеруваме пак ако е нерешено или СДСМ победи…

И тоа ВМРО го знаат затоа сега пред време ги спуштаат бројките за да ја спремат својата база дека ете 20 до 25 градоначалници ќе значело победа??! Победа е ако ВМРО има 35 градоначалници и Скопје а СДСМ има 25 градоначалници и изгубено Скопје. Се друго е нерешено или пораз. И тоа им е јасно на сите.

И малите деца знаат дека на овие избори ВМРО ќе освои околу 20 општини и ќе изгуби во Скопје. ДУИ ќе го прегази Села. И тоа е исход на кој може да се кладат сите што малку разбираат политика. Затоа Мицко почна да плаче за поткупи а Геро и Миленко почнаа да ги спремаат вмровците да бидат задоволни со поразот кој ги чека и ќе го прогласуваат за нерешено па дури и за некаква победа??!?!

sunwin

sunwin apk sunwin club sunwin web

sun win

sunwin web

sunwin club sunwin sunwin tài xỉu