Голем дефект остави делови од Скопје и од Тетово без струја

* реклами ——————————————————————————————————————————————-

—————————————————————————————————————————————————

Дел од Скопје нема струја поради дефект на 110 киловолтниот далекувод на МЕПСО.

Од ЕВН Македонија информираа дека струја нема на потегот до Тетово. Екипи се излезени на терен и се работи на санирање на проблемот.

* реклами ——————————————————————————————————————————————-

———————————————————————————————————————————————————

И од МЕПСО за МИА потврдија дека нивни екипи се испратени на терен, но сѐ уште не знаат за што станува збор.

Без напојување со електрична енергија се делови од Капиштец, Центар, Карпош, Ѓорче Петров…

Поради овој дефект повеќе училишта денеска беа принудени да ја прекинат наставата.

Link with us
Game bài đổi thưởng