ГРАД СКОПЈЕ: ГИ ОСУДУВАМЕ АКТИВНОСТИТЕ НА СКОПСКИ ИЗВИДНИЧКИ ОДРЕД, ЈА ПРЕКИНУВАМЕ СОРАБОТКАТА

Град Скопје се оградува од активностите на Првиот скопски извиднички одред кои предизвикаа реакции во јавноста. Сакаме да информираме дека во проектната документација доставена до нас, ја нема наведено спорната активност ниту имаат доставено каква било информација која би укажала на одржување на истата.

Дополнително, учесниците на настанот учествувале во приватна режија и не биле организирани од училиштата. Имајќи предвид дека настанот кој се случил предизвика лавина негативни реакции во јавноста и не шокираше и нас како институција, Град Скопје го прекинува договорот со Првиот скопски извиднички одред.

Ја споделуваме загриженоста и осудите од страна на стручните лица и општата јавност и се согласуваме дека сексуалното образование не може да се спроведува од ентузијасти туку исклучиво од професионалци во областа.

tải sunwin apk game sunwin tải sunwin apk

tải sunwin

sun win

tải sunwin

sunwin