ГРАД СКОПЈЕ: ПРОДОЛЖЕН РОКОТ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ НА ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ НА СРЕДНОШКОЛЦИ СО ПОПРЕЧЕНОСТИ

Рокот за аплицирање на Јавниот повик за доделување стипендии на средношколци со попречености, ученици во средните училишта на Град Скопје за учебната 2020/2021 година е продолжен и ќе трае заклучно со 08.10.2020 година.

Со овој јавен повик ќе се доделат стипендии за 25 ученици со попреченост од средните училишта на Град Скопје, кои во текот на 9 месеци ќе добиваат стипендии од по 3.000 денари.

Градот Скопје за да го подигне квалитетот на образованието на учениците со попреченост и оваа година ќе додели стипендии за овие ученици од прва до четврта година.

Јавниот повик и сите материјали и формулари за аплицирање се достапни на следниот линк – https://skopje.gov.mk/mk/apliciraj/javni-povici/

tải sunwin

tải sunwin

sunwin sunwin club tải sunwin

sun win

game bài sunwin game sunwin sunwin tài xỉu