Градоначалникот Јанчев им подари часовници на медицинските сестри во вакциналниот пункт во спортската сала „Јасмин“

Градоначалникот на Општина Кавадарци, Митко Јанчев по повод Меѓународниот ден на медицинските сестри го посети вакциналниот пункт во спортската сала „Јасмин“. Тој на медицинските сестри во пунктот, 24 на број, честитајќи им го денот, лично од него им подари по еден рачен часовник во знак на благодарност за активниот придонес во борбата со ковид-19.

Благодарност кон нив упати и директорот на кавадаречката болница, д-р Диме Коцев.

– Општина Кавадарци и јас како градоначалник, заедно со директорот на кавадаречката болница, д-р. Диме Коцев, решивме да го посетиме пунктот за вакцинација, затоа што сестрите се неодвоива карика во функционирањето на здравствениот систем. Во овој пункт 24 медицински сестри дневно вакцинираат по 1.500 лица. Како благодарност за нивниот придонес кон зачувување за здравјето на граѓаните и нивната секојдневна пожртвуваност, лично од мене како донација им подарив по еден рачен часовник, по повод одбележувањето на меѓународениот ден на медицинските сестри – изјави Јанчев.

Директорот на кавадаречката болница, Коцев им посака добро здравје на медицинските сестри, укажувајќи на нивната улога посебно во услови на пандемијата од вирусот ковид-19, но и при вакцинацијата, затоа што се ангажирани од утро до вечер.

Link with us
Game bài đổi thưởng