ИЛЧЕ ГЕБЕЛС ШИРЕШЕ ЛАЖНИ ВЕСТИ НА ТВ АЛФА: ЕУ ПОМОШТА КОН НАС ЌЕ ЈА РЕАЛИЗИРА ВО ВИД НА ПАТНИ ТРОШОЦИ НА ЕУ ЕКСПЕРТИ И ПОЛИТИЧАРИ?!?!

ЕУ вети дека ќе даде околу 2 милијарди евра помош за земјите кандидатки за ЕУ значи Македонија, Албанија, Србија, Црна Гора, Босна и Косово.

Од оваа сума значаен дел околу 400 милиони евра ќе и припаднат на нашата земја. ВМРО ДПМНЕ во обид да го релативизира овој успех преки Илче Гебелс на куртон Алфа синоќа излезе со неверојатен коментар, имено Гебелс мртов ладен го изјави следново:

– Голем дел од тие пари ќе бидат во вид на патни трошоци на ЕУ експерти и ЕУ политичари, тие трошоци влегуваат во таа помош… – вели Димовски.

Мактел се распраша кај луѓе кои се добро информирани за ЕУ интеграциите кои ни кажаа дека оваа изјава е тешка глупости и класична лажна вест за манипулација на јавноста.

Но еве да одиме по овој памет на Димовски, ајде дури и да се согласиме дека неговата лажна вест е точна, колку може да се тие трошоци еве максимум 100 000е за 50 посети, еве нека се и 200 000е, сепак тоа е смешно во однос на 400 милиони евра колку што се очекува да ги добиеме како донација, ова само покажува колку се ВМРОНИТЕ склони кон манипулација и релативизација на сите успеси на оваа влада па дури и на сите добри вести за земјава, не мора да се тоа успеси на владата…

Да потсетиме дека за оваа година ЕУ ни даде 160 милиони евра помош чисти пари дирек во буџетот на државата!

Link with us
Game bài đổi thưởng