Илиевски: Како е можно со 1 милион евра во 2018 да изградиш 2км улици, а во 2021 со истите пари да изградиш 16км улици

Кандидатот на СДСМ Оливер Илиевски на ТВ дебата истакна дека чудни се бројките кога станува збор за изградба на улици и трошење пари на граѓаните.

Илиевски информираше „2018 година за реконструкција, изградба и лето одржување на улици потрошени се 1 милион евра за 2.1 километар улици.. 2019 година за истото се потрошени 1 милион евра за 3.9 км улици, во 2020 година 3.8км со 1 милион евра и 2021 за 16 км со 1 милион евра.

„Затоа таа градежна компанија што работи за Општина Куманово, нивните газди собираат гласови за Димитриевски, ако зборуваме за корупција нека каже како е можно 2 километра улици со 1 милион евра и 16 километри за истите пари“, истакна Илиевски.

game bài sunwin

sunwin apk sunwin web tải sunwin

tải sunwin

tải sunwin game sunwin game bài sunwin

tải sunwin