Илиевски: Ќе направиме целосна реконструкција на примарна водоводна мрежа на Куманово

„Реконструкција на примарна водоводна мрежа од филтер станицата низ главните улици и населби ќе биде наш приоритет, а тоа го имаме и ставено во нашата програма. Ќе направиме системско решение за замена на водоводна и канализациона мрежа“, изјави кандидатот за градоначалник на СДСМ, Оливер Илиевски на телевизиска дебата на националниот сервис МРТВ.

Илиевски кажа дека проблемот со водоснабдување на Куманово е од филтер станицата до градот. Водостопанство, кумановско липковско поле на Водовод му испорачува доволни количини на вода, а старата мрежа и дефектите во примарната мрежа се главна причина за водоснабдувањето на граѓаните. Веќе разговаравме со министерот за транспорт и врски да аплицираме во министерството со проект за реконструкција на примарна водоводна мрежа“, кажа Илиевски на телевизиската дебата на МРТВ.

game bài sunwin sunwin tải sunwin

sunwin sunwin tài xỉu game bài sunwin

game bài sunwin

sunwin

sunwin.apk mới nhất game sunwin sunwin tài xỉu