Јандреоски избран во Одборот на директори на светското здружение на раководители на аеродроми

Извршниот директор на црногорските аеродроми, Горан Јандреоски, е именуван за член на Одборот на директори на Меѓународното здружение на раководители на аеродроми во светот (IAAE).

„По моето минатогодишно именување за членот на Бордот на Меѓународниот совет на аеродроми (Airport Councle International), овој избор е само уште една потврда дека нашата земја располага со квалитетни кадри во воздухопловната индустрија“, накратко вели Јандреоски.

Именувањето на Јандреоски за член на Одборот на директори на IAAE е многу значајно за размена на искуства и едукација на вработените во црногорскиот аеродром и во нивниот професионален развој. „Важно е што нашата компанија и црногорскиот воздушен сообраќај ќе добијат можност да се претстават пред големиот број членови на ова здружение, односно компании и поединци од воздухопловната индустрија“, велат од Аеродроми на Црна Гора.

Јандреоски, минатата година, стана директор на аеродромот во Подгорица. Претходно работеше во ТАВ Македонија и неколку години успешно менаџираше со Агенцијата за цивилно воздухопловство во земјава. Неговото назначување на оваа позиција е важно за целиот регион, а во здружението членуваат уште Тончи Пејовиќ и Игор Штимац од Хрватска. По Пејовиќ и Штимац, Јандреоски е уште еден воздухопловен експерт меѓу останатите членови на оваа престижна асоцијација.

Јандреоски е избран за член на последниот состанок на Меѓународното здружение на раководители на аеродроми во светот (IAAE). Информацијата е објавена на интернет страницата на црногорските аеродроми https://montenegroairports.com/novosti/jandreoski-imenovan-za-clana-odbora-direktora-iaae/

sunwin web

sunwin tài xỉu game sunwin sunwin apk

game sunwin sunwin club tải sunwin

sun win

sunwin.apk mới nhất sunwin sunwin tài xỉu