ЈП УЛИЦИ И ПАТИШТА СКОПЈЕ: Поставени 258 заштитни столбови на неколку градски улици

Екипите на ЈП „Улици и патишта“ Скопје по налог на Град Скопје, во текот на изминатиот период поставија заштитни столобви на неколку локации на градските сообраќајници со цел зголемување на безбедноста на пешаците и со цел спречување на непрописно паркирање на возилата. Поставени се 258 заштитни столобви и тоа на крстосницата булевар Јане Сандански со улица Фрањо Клуз, булеварот Трета Македонска Бригада, улица Бутелска и на улица Љубљанска.

Екипите продолжуваат и во наредниот период со поставување на заштитните столобви на сите места каде што ќе има потреба од нивната фунцкија.

Заштитните столобови често се уништуваат, а на места и отстрануваат од страна на несовесни граѓани и ЈП Улици и патишта Скопје апелира до сите учесници во сообраќајот со цел да се одржи безбедноста да ја почитуваат поставената сообраќајна опрема и сигнализација на градските сообраќајници.

game sunwin

sun win

tải sunwin sunwin.apk mới nhất sunwin web

tải sunwin apk tải sunwin sunwin tài xỉu

sunwin club sunwin.apk mới nhất sunwin club