КАКО ТРГНАЛА ЖЕНАВА ЌЕ БИДЕ НАЈГОЛЕМА ЕЛЕМЕНТАРНА НЕПОГОДА ЗА СКОПЈЕ ПО ЗЕМЈОТРЕСОТ 1963-ТА: Арсовска ја прекина и изградбата на двата моста важни за скопјани

Почитувани,

Данела Арсовска првите два месеци од мандтот ги помина неработејќи ништо и нанесувајќи им штета на граѓаните на Град Скопје.

Арсовска покажува неспособност.

Сандалозно го поништи прокетот Бас рапид транзит за ефикасен и еколошки градски превоз.

На проектот се работеше цели три години со партнерите од Европската банка за обнова и развој.

Но уште поскандалозна е нејзината најава дека нема да ги гради двата нови моста, мостот на булевар АСНОМ и мостот на улица Љубљанска.

Мостот на АСНОМ веќе е во подмината фаза и се што требаше е Арсовска да ја продолжи неговата изгадба.

Мостот го олеснува и го намалува спобраќајот за цел Аеродром но и за Гази Баба.

Мостот на Љубљанска има целосен проект и средства обезбедени од Владата преку ТАВ програмата. Важен за граѓаните на Карпош но и за центар.

Ова е несериозно, политикантско однесување на Арсовска која прекинува три капитални проекти единствено заради лични каприци.

Градоначалничката од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Арсовска, покажува неспособност на штета на интересите на граѓаните, на штета на идниот развој на Град Скопје.

Два месеца таа единствено што прави е поништување и прекинување на проекти.

Link with us
Game bài đổi thưởng