КАКВА ЧЕСТ ЗА НАШАТА ЗЕМЈА – НАШ АКАДЕМИК ГО ПРОУЧУВА КОВИД 19 ВО МЕЃУНАРОДНАТА ГЕНЕТСКА ЛАБОРАТОРИЈА ВО ТРСТ ИТАЛИЈА

Денеска имав работна средба со академик Димитар Ефремов кој раководи со Одделот за молекуларна хематологија на Меѓународниот центар за генетски инженеринг и биотехнологија во Трст, Италија.

Доктор Ефремов од почетокот на пандемијата работи на истражувања на Ковид 19.

Заедно со колегите од Клиниката за хематологија во Скопје, се партнери во истражувањата зошто имуниот систем кај некои пациенти не се справува со коронавирусот и како да се интервенира.

Во проектот на проф. д-р Ефремов учествуваат и Министерството за здравство, МАНУ и КИБФС.

Link with us
Game bài đổi thưởng