КОЈ МОЖЕШЕ ОВА ДА ГО ПОВЕРУВА – АМБАСАДОРИТЕ НА ФИНСКА И ШВЕДСКА НЕ МОЛАТ ДА ИМ ДОЗВОЛИМЕ ДА ВЛЕЗАТ ВО НАТО – ПЕНДАРОВСКИ: Ја поздравувам одлуката на Шведска да поднесе барање за членство за прием во НАТО

Тоа е одлука на суверена држава која има право на тоа, која се поклопува со нашите државни позиции поддржувајќи ја политиката на отворени врати на Алијансата.

Со шведската амбасадорка Кристин Форсгрен Бенгтсон разговаравме за динамиката на процесот на пристапување во НАТО и се согласивме дека одличните билатерални односи ќе добијат на уште посилен интензитет преку идното сојузништво во Алијансата.

game sunwin tải sunwin sunwin club

tải sunwin

sunwin club

sun win

sunwin