КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА: КРЕДИТИ ОД ЕБРД И ГРАНТОВИ ОД ИПА ЗА ПОДДРШКА НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА

Повисоко ниво на конкурентност на микро, малите и средни претпријатија и усогласување со техничките стандарди со ЕУ законодавството е главната цел на кредитната линија што ја нуди Комерцијална банка заедно со Европската банка за обнова и развој и Европската Унија (ЕУ-ИПА Фондови).

Ваквата финансиска поддршка ќе им помогне на компаниите во земјава да постигнат поголеми достигнувања во полето на заштитата на животната средина, здравјето и безбедноста на работниците, при работа, како и квалитетот на продуктот и/или услугата.

Освен тоа, претпријатијата добиваат и дополнителен бенефит преку исплаќање на 15% грант по успешната имплементација и верификација на инвестицискиот проект.
Програма за поддршка на конкурентноста на МСП

За сите можности и бенефиции на овој кредит прочитајте на следниот линк: https://www.kb.com.mk/Default.aspx?sel=3234&lang=1&uc=1

Link with us
  • rik vip chơi rikvip trên máy tính
  • sunwin
  • go88 go88 thiên đường cờ bạc online
Game bài đổi thưởng