Кондовски: Младите битолски таленти заслужуваат можности за развој како и своите врсници во развиените земји!

Младите битолски таленти заслужуваат можности за развој како и своите врсници во развиените земји !

Не смееме да им ја одземе шансата да израснат во врвни спортисти кои гордо ќе не претставуваат на спортските терени !

Ќе вложам максимални напори и ќе ги подобриме услови за тренинг на сите спортски клубови !

Тоа им го порачав на фудбалските тренери од клубовите ЛГ Битола, Талент, Атлетико, Топ гол и Рис !

Тоа им го ветувам на сите спортски клубови во Битола кои придонесуваат за здрави млади и светла иднина на градот и државата