КОСТАДИНОВ: Децата се и ќе бидат наш приоритет. Ја имаат мојата максимална поддршка сите подеднакво во образовниот процес, во и надвор од училиштата. Тие се иднината на нашата општина и држава

Градоначалникот Костадинов ја продолжува соработката со Детската фондација Песталоци

Денеска потпишавме Меморандум за разбирање со Детската Фондација Песталоци од Швајцарија и општина Струмица, а во рамките на проектот „Инклузија на децата кои се надвор од училиштата во образовниот систем“.

Со тоа се обврзуваме дека ќе обезбедиме ефикасна и ефективна поддршка за основните училишта при спроведувањето на прилагодената наставна програма за образование на деца кои не биле вклучени во настава, а се со надмината возрасна граница за вклучување во соодветно одделение на основно образование.

Во овој проект се вклучени основните училишта „Маршал Тито“ и „Никола Вапцаров“ од Струмица.
Да им се радуваме на децата и да им овозможиме правилен развој и квалитетно образование.

Со срце за децата од нашата Струмица.

sun win

sunwin apk sunwin club sunwin apk

game bài sunwin sunwin apk sunwin

tải sunwin

sun win