КОВАЧЕВСКИ: Растот на просечната плата продолжува, имаме зголемување за 5,6% во однос на истиот месец 2020 година, тоа се 1.542 денари повеќе споредбено со лани.

Растот на просечната плата продолжува. Во ноември 2021 година просечната исплатена нето- плата изнесувала 29.130 денари. Имаме зголемување за 5,6% во однос на истиот месец 2020 година. Тоа се 1.542 денари повеќе споредбено со лани.

Како што најавив, следната недела започнува социјалниот дијалог за зголемување и на минималната плата во државата, заедно со синдикатите и компаниите. Дополнително, следува зголемување и на пензиите.

Како Влада сме посветени на покачување на платите, тоа директно ќе влијае на подобрување на стандардот на граѓаните и економијата во земјата.

tải sunwin

tải sunwin apk game bài sunwin tải sunwin apk

sunwin

tải sunwin sunwin web tải sunwin

tải sunwin