КРАЛОТ НА ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ ПАК ИЗЛАЖА, НЕМА ЕМИСИЈА А ДА НЕ ИСТРЕСЕ НЕКОЛКУ ЛАЖНИ ВЕСТИ!

До ниво на жут пролив е паниката кај ВМРОНИТЕ од неколкуте добри вести за земјава овие денови, едната е црната листа на Бајден за сите противници на договорот од Преспа, втората вест е ветувањето на Хан дека ЕУ ќе им даде 2 милијарди евра помош на земјите кандидатки за ЕУ.

Главниот ширач на лажни вести, ние го нарекуваме КРАЛОТ НА ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ, Горан Момировски, инаку уредник и водител на емисијата ЗАСПИ АКО МОЖЕШ НА КУРТОН АЛФА, синоќа освен што му дозволи на Илија Димовски да шири лажни вести за многу теми, самиот не остана должен и кажа неколку лажни вести, едната е дека помошта од ЕУ ќе испадне само по 10 евра од човек за 20те милиони жители на земјите кандидатки за членство во ЕУ.

Но математиката вели нешто друго, ако поделите 2 милијарди на 20 милиона добивате 100 евра по човек а не 10 евра по човек, што значи 10 пати повеќе од што сакаше да изманипулира КРАЛОТ НА ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ.

Е сега за Момировски 100е може не се ич пари но за многу луѓе тоа се добри пари ако се смета дека едно семејство има во просек 4 члена тоа се 400е дирек во семејниот буџет донација од ЕУ, што еч не е лошо, народната поговорка вели на подарен коњ не му се гледа во забите, туку се вика фала за секој што се труди да ти помогне, да потсетиме дека ЕУ оваа година на нас ни даде 160 милиона евра кеш пари дирек во буџетот, тоа се по 80 евра на секој жител на земјава или по едно семејство околу 320 евра што ич не е лошо, ако тука се соберат донациите од УСАИД, Швајцарска амбасада, Јапонска Амбасада, агенцијата ТИКА и многу други странски агенции тогаш годишно нашите граѓани добиваат значителна странска помош од нашите сојузници и меѓународни пријатели.

Исто така не треба да се заборави дека освен како помош преку ЕУ, членките на ЕУ донираат директно и од своите буџети па така многу е поголема помошта годишно која ја добиваме од ЕУ.

Link with us
Game bài đổi thưởng