КРАТОВО СЕ ЗБРАТИМУВА СО КИНЕСКИОТ ГРАД ЏИНЧЕНГ КОЈ Е ПОМАЛ ГРАД ВО КИНА, ИМА САМО 2 МИЛИОНА ЖИТЕЛИ И Е СТАР НАД 500 ГОДИНИ

Потпишана спогодба за збратимување со Џинченг, НР Кина

По пријателските преговори денес преку видео конференција Градоначалникот на општина Кратово, Тодорче Николовски и Градоначалникот на градот Џинченг, Wu Jianpeng од Народна Република Кина официјално потпишаа Спогодба за збратимување, односно соработка со намери за размена на двете страни во областа на индустријата, културата, туризмот и здравствената заштита.

Оваа соработка може да донесе понатамошен развој и соработка во повеќе области. Пријателството меѓу општините е битна алка, бидејќи денес општините претставуваат клучен елемент во процесот на развој на регионите и земјите и важен предмет на меѓународните односи и соработка, при што општините имаат особено важна улога и одговорност.

sun win

sunwin

sun win

tải sunwin sunwin tài xỉu game bài sunwin

sunwin sunwin web sunwin